Eigen bedrijf beginnen

Een eigen bedrijf beginnen vereist een goede voorbeiding met een orgineel idee.

Waar krijgt u mee te maken wanneer u een eigen bedrijf begint?

Onderzoek eerst wat u wilt doen

Waarom een eigen bedrijf beginnen?

Een eigen bedrijf hebben heeft z'n voordelen

Veel mensen beginnen aan een eigen bedrijf omdat ze dan dingen op hun eigen manier kunnen doen. U kunt voor uw eigen loon zorgen. De meeste mensen verdienen gemiddeld meer dan mensen in loondienst, maar dan moet uw bedrijf wel succesvol worden. U haalt uw salaris uit uw winst dus het is niet zonder risico. U heeft alles in de eigen hand dus u bepaalt uw eigen toekomst van uw bedrijf. Wanneer u nog een jong bedrijf heeft bent u flexibel en sneller dan grotere bedrijven. U kunt uw bedrijf direct laten inspelen op nieuwe mogelijkheden en trends. Ook maakt u als ondernemer uw eigen agenda, maar verwacht niet dat u minder uren gaat maken dan in loondienst.

U kunt iets opbouwen voor later. Uw bedrijf gaat op ten duur van waarde worden. Wanneer u uw bedrijf verkoopt als het boven veel andere bedrijven komt kunt u veel winst maken. 

Weet u al wat uw risico's zullen zijn?

Met een ondernemingsplan worden uw toekomst en plannen inzichtelijk.

Om een eigen bedrijf te beginnen is het slim om een ondernemingsplan te maken. Een ondernemingsplan bestaat niet alleen uit wat uw plannen zijn. Maar ook uit hoe de concurrentie er voor u uit gaat zien. Welke bedrijfsvorm gaat u kiezen. Heeft u financiering nodig zo ja, welke vorm?
In een ondernemingsplan heeft u dus al uw nodige informatie verzamelt en alle risico’s voorspelt zodat u geen onverwachtse kosten heeft.

Vervolgens kunt u zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK) voor ca. 60 euro. Daarnaast heeft u een startkapitaal van minimaal 10.000 euro nodig om uw bedrijf te starten. Zonder startkapitaal of met een lager startkapitaal is het een lastigere opdracht om een bedrijf op te richten. Ook moet u een zakelijke rekening openen zodat al uw uitgaven en inkomen via een bepaalde rekening gaan. 

Lees hier! Meer over een marketingplan

Eigen bedrijf beginnen welke branche

In welke branche wilt u ondernemen?

Wat vindt u leuk. In welke werkzaamheden heeft u vaak veel plezier. Waar ligt uw passie. Wanneer u een bedrijf begint in de branche wat u leuk vindt zal het ondernemen nog leuker worden. Het is ook belangrijk om een branche uit te kiezen in waar u goed in bent. Zo maakt u het uzelf iets gemakkelijker. Wat ook belangrijk is om te weten waar u niet goed in bent. Op basis van de punten waar u niet goed in bent kunt u kiezen of een eigen bedrijf beginnen wel iets voor u is. U zal moeten kijken naar hoe uw zwakke punten nadelig kunnen zijn voor uw ondernemerschap.

Zorg ervoor dat er vraag is naar de producten of diensten binnen uw branche. Maak ook een SWOT- analyse zodat u weet wat uw bedreigingen en kansen zullen zijn. U moet uzelf wel kunnen onderscheiden van uw concurrentie.

Een eigen bedrijf beginnen concurrentie

Heeft u concurrentie als starter?

De bedoeling is dat u een goede indruk maakt op uw concurrentie en uiteindelijk hoger in de zoekmachines staat dan uw concurrenten. U moet uzelf kunnen onderscheiden van uw concurrenten. Denk bijvoorbeeld aan uw USP. Probeer verder te kijken dan alleen voor de hand liggende zaken. Probeer iets unieks te bedenken voor uw bedrijf. Uw naamsbekendheid onder de doelgroep vergoten is van groot belang. Dat is de manier hoe uw bedrijf zal groeien.

Wanneer u een eigen bedrijf begint is er kans dat er ‘concurrentiebeding’ staat in uw arbeidscontract. Maar dit komt vaak alleen van pas wanneer u naast uw baan een eigen bedrijf begint, of wanneer u net ontslag heeft genomen en een bedrijf begint dat hetzelfde is als het bedrijf waarbij u ontslag heeft genomen.

Kantoor of thuis?

Een eigen bedrijf beginnen in een kantoorruimte is duur, maar thuis kan het ook!

Als werkplek kunt u uw eigen huis gebruiken of een kantoorruimte. Wanneer u uw eigen huis als werkplek gebruikt moet u wel een geschikte ruimte gebruiken als werkplek, zoals bijvoorbeeld de studeerruimte in uw huis of anders eventueel uw zolder. Uw eigen huis zal u wel kosten besparen, maar u heeft minder ruimte en klanten moet naar uw huis toe komen wanneer u een afspraak met ze maakt. Verder het materiaal dat nodig is zoals een bureau, laptop en eventuele meubels. 

Houdt uw bedrijf actief op social media en internet. Een zakelijk netwerk is belangrijk. U kunt zo uw ontwikkelingen delen en het net werk zal u ondersteunen.

Twijfelt u over het beginnen van een eigen bedrijf?

Ga op onderzoek uit of een eigen bedrijf uw passie is.

U heeft motivatie nodig voor het beginnen van uw bedrijf. Vindt u het leuk om te beginnen en bent u bereidt om er volledig aan te werken en ervoor te gaan? Zonder motivatie is een bedrijf beginnen geen goed idee. U kunt eventueel ook een bedrijf beginnen naast uw huidige baan.

©2019 SmartStartersPakket.nl - Initiatief van reclamebureau Defero