Jonge Ondernemer

Slimme tips voor jonge ondernemers waarmee je direct resultaat kan boeken.

5 Slimme tips voor jonge ondernemers

Ontdek hoe je aan de hand van deze 5 tips als jonge ondernemer je bedrijf succesvol kan maken.

Weet u al hoe de markt binnen uw branche eruit ziet?

Als jong ondernemer moet u een goed marktonderzoek doen.

Om te beginnen is het goed om u te verdiepen in de markt. In de interesses van de mensen om u heen en waar mensen graag hun geld aan uit geven. In welke branche zijn de meeste mensen geïnteresseerd? Als u naar de markt kijkt, kijkt u ook naar wat voor concurrentie u zal krijgen in uw gekozen branche? Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in uw branhce/ sector en naar hoe uw concurrentie dat doet.

plan

Doel en plan

Een duidelijk doel en een goed ondernemingsplan is van belang.

Wat is uw doel? Besluit bij de start van uw bedrijf een duidelijk doel en pas daar vervolgens een strategie op aan. Wat wilt u gaan bereiken als jonge ondernemer. Een ondernemingsplan maken is een raadzame stap die u kan maken bij het starten van uw bedrijf.

Als startende ondernemer een goede bedrijfsnaam verzinnen.

Uw bedrijfsnaam moet origineel zijn en aansluiten op uw branche.

Kies een goede bedrijsnaam waarbij mensen een herinneringswaarde krijgen. Het moet natuurlijk bij de branche van uw bedrijf aansluiten. Doelgroepgericht zal uw bedrijfsnaam ook moeten zijn. Het is voor veel jonge ondernemers lastig om een bedijfsnaam te bedenken, daarom is het goed om daar de tijd voor te nemen bij het maken van het ondernemingsplan.

linkedin

HEt is belangrijk om als jonge ondernemer een website te hebben.

Een professionele website en social media pagina voor uw startende onderneming.

Wanneer u als jonge ondernemer wilt dat uw bedrijf goed wordt gevonden. Maak dan gebruik van social media en laat een website maken voor uw bedrijf. Voorbeelden van Social media zijn Facebook  en Instagram. U kunt met een social media pagina een hogere vindbaarheid bereiken en meer klanten die geïnteresseerd zijn in uw branche. 'Post' regelmatig een bericht op uw pagina anders wordt u slechter gevonden. Hetzelfde geldt bij het hebben van een website. Het hebben van een professionele website is belangrijk. Het beste is om de website te laten maken door een gespecialiseerd bedrijf. Want u zal zelf bijna tot geen tijd hebben om een website te maken en vooral wanneer u geen ervaring heeft met vormgeving is dit vaak lastig te realiseren.

Administratie en Aftrekkosten

Verdiep u als jong ondernemer goed in wat uw belastingvoordelen zijn.

Jonge ondernemers hebben vaak een startersaftrek. Deze aftrekpost van €2123,- is voor jonge ondernemers om hen te ondersteunen en is een verhoging van de zelfstandigenaftrek. De zelfstandigenaftrek is een bedrag van €7280,-. De startersaftrek mag u maximaal drie keer toepassen.
Als jong ondernemer krijgt u te maken met administratief werk en financiële zaken. Een goed overzicht is belangrijk. Het is handig om uw administratie goed bij te houden zodat u geen onverwachtse kosten krijgt. Om te weten wat uw inkomen en uitgaven zijn kunt u een financieel overzicht bij te houden. Ook met het plannen maakt u het uzelf makkelijker. Wanneer u gebruik maakt van plannen zult u geen belangrijke afspraken missen.

©2019 SmartStartersPakket.nl - Initiatief van reclamebureau Defero