Nieuwe klanten

Nieuwe klanten werven is een moeilijke stap bij het beginnen van een bedrijf.

10 tips voor nieuwe klanten

Lees deze 10 tips voordat je nieuwe klanten gaat werven!

Waarom is het verstandig om jouw wesbite te optimaliseren?

Wanneer je jouw website optimaliseert krijgt het een betere vindbaarheid en kom je hoger in de zoekresultaten

Wanneer je nieuwe klanten wilt moet jouw website er professioneel uitzien en goed vindbaar zijn op het internet (Google). Optimaliseer jouw website. Je kan het bijvoorbeeld SEO optimaliseren. Dat betekent dat je verschillende zoekwoorden gebruikt in je Blog op jouw website die veel worden gebruikt, waardoor je met jouw website hogerop in Google komt te staan. En met de juiste teksten en links werkt het nog beter.

is social media de beste manier van promotie?

Met social media kan je veel mensen bereiken van jouw doelgroep

Social media promoties zijn vaak effectief voor nieuwe klanten. Je kunt via social media jouw doelgroep bereiken. Houdt wel jouw social-media pagina bij, dus regelmatig 'posten' is belangrijk. De meest gebruikte social media promoties gaan via instagram en Facebook, omdat op deze twee platforms vaak de meeste mensen uit jouw doelgroep te vinden zijn.

Waarom zou jij mensen aanspreken?

Mensen aanspreken verhoogt de persoonlijke relaties met jouw klanten.

Je kunt met klanten een gesprek starten. Dit kan in een supermarkt, bij een feestje, een meeting of waar dan ook. Je begint met een praatje en later begin je over jouw bedrijf en wat je te bieden hebt. Aan het einde van het gesprek vraag je om een vervolg voor bijvoorbeeld informatie of de aankoop van jouw product of dienst.

Een beurs bezoeken of deelnemen aan een beurs.

Wanneer je deelneemt aan een beurs kan je jouw doelgroep daar bereiken.

Je kunt een beurs bezoeken waar mensen van jouw doelgroep aanwezig zijn. Op de beurs kan je zien hoe andere bedrijven hun klanten werven en wat zij te bieden hebben. Misschien kan je daar ook jouw vragen kwijt. Je kunt eventueel ook zelf deelnemen aan een beurs. Daar kan jij je eigen product of dienst aanbieden en er uitleg over geven. 

linkedin

Gebruik maken van linkedin.

LinkedIn is een zakelijk platform waarmee je makkelijk klanten kunt bereiken.

LinkedIn is een zakelijk platform. En een goede manier om in contact te komen met klanten. Je kunt deelnemen aan discussies of er één starten. Je kunt mensen een persoonlijk bericht sturen en ze eventueel uitnodigen om te linken. Ook kan de klant jou een bericht sturen als ze ergens blijven haken of een vraag hebben.

Wat wilt jouw doelrgoep?

Door te weten wat de doelgroep wilt moet je jezelf in de doelgroep verdiepen.

Je moet jezelf goed in jouw doelgroep verdiepen. Je wilt natuurlijk te weten komen wat jouw doelgroep wilt. Wat hun interesses zijn en waar ze graag hun geld aan uitgeven. Kijk naar hoe andere bedrijven klanten werven binnen jouw branche. En hoe de doelgroep daarop reageert. 

Krijg je door een Blog meer klanten?

Blogs schrijven helpt jou met een goede vindbaarheid.

Met een blog werf jij meer klanten. Wanneer je de SEO toepast op je blog komt jouw website/ blog hoger in Google. Het is wel de bedoeling dat je de juiste tekst hebt en specifiek bent in een blog. Gebruik ook de juiste tref- en zoekwoorden. Mensen zijn geïnteresseerd in een blog omdat ze graag meer informatie willen hebben over een bepaald onderwerp en soms willen de mensen nieuwe informatie en daardoor moet de tekst goed te begrijpen zijn. Wanneer je blogs schrijft over de interesses van jouw doelgroep worden die door jouw bezoekers sneller gelezen omdat het hen aanspreekt.

Wat vertelt je de klant bij een telefonische acquisitie?

Bij cold calling moet je de interesses van de klant gebruiken.

Een telefonsiche acquisitie is een van de korste wegen naar de klant. Het is voor de meeste mensen een spannende manier van verkoop omdat ze de persoon niet kennen en niet weten hoe de persoon zal reageren. Het beste is om te vertellen hoe je de klant gaat kunnen helpen met jouw product of dienst waardoor de klant interesse toont. En daarna vertel je wat je de klant precies te bieden hebt.

Welk soort reclame kan je gebruiken naast de televisie?

Maak gebruik van Google als reclame voor bijvoorbeeld de website van jouw bedrijf

Je kunt reclame voor jouw bedrijf maken om nieuwe klanten te werven. Alleen is dit voor een reclame op televisie erg duur. Maar gelukkig is het op meerdere manieren mogelijk. Je kunt gebruik maken van Google Adwords waarmee je advertentieteksten kunt instellen en kunt bieden op woorden waar gebruikers van Google op zoeken. En zo komt jouw website hoger in Google te staan. Jouw website is een vorm van reclame/ promotie waarmee je meer klanten lan werven. Ook kan je offline reclame/ promotie toepassen door bijvoorbeeld met reclame van jouw bedrijf op je auto te rijden.

E-mailing acquisitie voor meer klanten.

Let op wat je in de mail zet voor de acquisitie.

E-mailing acquisitie is populair onder de SEO-specialisten, marketeers en content creators. Maar ook voor andere branches. Je kunt een kleine doelgroep kiezen voor jouw acquisitie mail. Zomaar mensen een e-mail sturen zal niet veel resultaat hebben. Dus kies zorgvuldig jouw doelgroep uit. Een gerichte doelgroep zorgt voor een hoger aantal reacties op jouw mail.

©2019 SmartStartersPakket.nl - Initiatief van reclamebureau Defero