Marketingstrategie

Een marketingstrategie is van belang bij het bouwen van een bedrijfsmerk.

Een sterk bedrijfsmerk opbouwen.

Pas je bedrijfmerk aan op jouw huisstijl.

Hoe bouw je een sterk bedrijfsmerk?

De marketingstrategie voor een bedrijfsmerk bouwen.

Ook wel een merkenstrategie genoemd. Hierbij doe je onderzoek naar hoe jouw bedrijfsmerk eruit komt te zien. Dus een logo en een naam. Dit is onderdeel van jouw huisstijl en moet daarom goed passen bij het thema van jouw website en andersom. Het merk moet een herinneringswaarde hebben voor de klant en ook orgineel zijn. Je kunt jouw merk laten maken met een huisstijl erbij.  De marketingstrategie bij het bouwen van een bedrijfsmerk is dus het maken van een origineel en uniek merk. Iets wat mensen blijven onthouden.

Hoe bouw je een marketingstrategie op?

Marketingstrategie opstellen in een paar stappen.

Een marketinstrategie lijkt op een marketingplan, maar een strategie gaat meer over een manier op hoe je iets gaat doen en een plan is een uitwerking van wat je gaat doen en op welke manier.

1. Bepaal eerst de basis. Wat is jouw USP (unique selling point). Wat zijn de voordelen van jouw product of dienst en welk van deze voordelen hiervan zijn uniek? Kijk naar wat jouw bedrijf onderscheidt van andere bedrijven. De branche waarin je werkt moet niet een te grote doelgroep hebben want dan is het lastiger om jouw doelgroep te bereiken. 

2. De volgende stap is jouw website. Een website is een van de beste manieren van internet marketing activiteiten. Optimaliseeer jouw website tot de max. Gebruik dus goede content en laat het er professioneel uitzien.

3. Hoe krijg je bezoekers op de website? Maak gebruik van bepaalde online marketing technieken. Zoals de SEO of Google adwords. Met deze twee technieken komt jouw website hoger in Google's zoekresultaten. Maak ook gebruik van social media.

4. Wat ga je verdienen en hoe ga je het verdienen. Wat is de beste strategie om zo veel mogelijk winst te maken en om zoveel mogelijk mensen uit jouw doelgroep te werven.

5. Maak een 'marketingagenda'. Plan alles goed in zodat je alles op een rijtje heeft. Wanneer gaat je wat doen. Deel al jouw taken goed in.

6. Breng jouw marketingstrategie tot realiteit. Pas het toe tijdens de verkoop en het werven van klanten. De productlancering kan van start.

Kijk naar de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen jouw markt en pas jouw marketingstrategie daar op aan.

Maak gebruik van de SEO. Laat door een professional SEO toepassen op jouw website voor een betere website en een betere vindbaarheid.

Onderzoek goed uw markt en jouw doelgroep zodat jou weet wat je te wachten staat.

Vindt jij het lastig om een marketingstrategie toe te passen?

Een marketing adviesgesprek kan jou helpen met jouw marketingstrategie!

Het toepassen van een marketingstrategie kan een lastige opgave zijn. De SEO, het optimaliseren en de juiste informatie publiceren kan een uitdaging voor jou zijn. Bij een adviesgesprek willen wij je helpen en een relatie met jou opbouwen. Het advies zal invloed hebben op jouw bedrijf op een positieve manier.

Gratis adviesgesprek aanvragen

©2019 SmartStartersPakket.nl - Initiatief van reclamebureau Defero