Voor uzelf beginnen

Let goed op de valkuilen die u tegemoetkomt wanneer u voor uzelf gaat beginnen.

De valkuilen die u tegemoet komt wanneer u voor uzelf begint.

Mis deze valkuilen niet wanneer u voor uzelf gaat beginnen.

advies

Voor uzelf beginnen 5 tips

5 handige tips voor starters

1. Onderzoek wat uw concurrentiepositie gaat zijn. Met welke concurrenten krijgt u te maken? U kunt te maken krijgen met kleine bedrijven maar ook met grote bedrijven waardoor het lastiger is om in de top te komen. Neem een goede kijk naar uw concurrent; hoe doen zij hun verkoop en hoe maken zij hun reclame. Door de concurrentie te kennen kunt u de positie van uw bedrijf verhogen. Probeer het altijd beter te doen dan uw concurrent. 

2. Zorg voor een professionele website die ook goed vindbaar is. Wanneer u een website heeft die SEO technisch goed is ingesteld krijgt u een hogere positie is Google's zoekresultaten en dat betekent meer klanten.

NB: Defero helpt u met een professionele website waardoor u goed vindbaar bent. En misschien is een starterspakket wel iets voor u!

3. Wanneer u voor uzelf begint moet u goed onderzoek doen! Wat is uw basis, welke vaardigheden heeft u en wat is de USP (unique selling point) van uw bedrijf? Onderzoek de markt waarin uw bedrijf zich bevindt. Wat zijn de voordelen in uw sector en met welke valkuilen en opstakels krijgt u te maken? Hoe gaat u uw bedrijf promoten en wat is de beste manier om klanten te krijgen. 

4. Kies een doelgroep. Een doelgroep moet goed aansluiten op uw product of dienst. Maak het voor uzelf zo duidelijk mogelijk wie u wilt bereiken en op wie u gaat focussen. Kijk goed naar wat de doelgroep hun interesses zijn en waar ze graag hun geld aan uitgeven. Waar is uw doelgroep het beste te bereiken? Is uw doelgroep bijvoorbeeld van 16 tot 25 jaar oud dan kunt u het beste gebruik maken van social media omdat uw doelgroep daarop vaak actief is. 

5. Klanten vinden kunt u op veel verschillende manieren doen wanneer u voor uzelf begint. Er zijn veel verschillende manieren van promotie. U kunt via internet uw klanten bereiken door een website te laten maken. Ook kan het via social media zoals bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Deze twee social media platforms worden het meeste gebruikt als social media promotie. U kunt ook in tijschriften of folders die gericht zijn op uw sector iets plaatsen. Maar ook mond op mond reclame is een goede manier. Zorg ervoor dat mensen goede recencies kunnen achterlaten op uw kanalen. Cold calling of e-mailing is ook nog een optie voor reclame, maar dan is het belangrijk dat u goed kan communiceren met de klant en de klant zijn/ haar interesses kan wekken.

Waar moet u op letten wanneer u begint met uw bedrijf?

Het is belangrijk om voor het beginnen van uw bedrijf de valkuilen te bekijken.

Valkuilen bekijken

Het komt regelmatig voor dat wanneer mensen voor zichzelf willen beginnen ze onvoldoende voorbereiding hebben gehad. U kunt uzelf de vraag stellen; ben ik wel geschikt als zelfstandig ondernemer? Is mijn markt groot genoeg? Ook komt het voor dat mensen de balans tussen werk- en privéleven niet goed genoeg onderscheiden. U zult ook tijd moeten maken voor uw klanten. Het investeren in social media en een website komt ook wel eens tekort bij starters. Dus maak een social media pagina aan en laat een professionele website maken. Een valkuil voor de start van het beginnen van een eigen bedrijf is dat mensen geen goed marktonderzoek uitvoeren. Het is namelijk erg belangrijk om te weten wat er binnen de markt van uw branche omgaat, met welke concurrenten u te maken krijgt en wat mensen hun interesses zijn etc.

Maak ook altijd een ondernemingsplan voordat u begint! Een ondernemingsplan zal u helpen bij de eertse jaren van uw onderneming en bij het werven van klanten. Pas er ook een marketingstratgie op aan.

©2019 SmartStartersPakket.nl - Initiatief van reclamebureau Defero